onsdag 20 augusti 2014

Rösta inte på oss om ni vill ha stora löften

Sitter på tåget till Malmö och läser Lerums tidnings webbupplaga. Där finns en artikel från valdebatten i Sjövik, som var nu i helgen. Rubriken är "Politikerna lovar stort" och jag vill protestera. Inte mot rubriksättningen i sig, det lägger jag mig inte i. Journalister skriver vad de vill och ska så göra, men jag vill säga att det här med stora löften, det inte gäller Folkpartiet. För vi lovar inte alls stort.

Vi säger inte att vi har avsatt ett antal miljoner till enskildas önskelistor (det säger S) och vi säger inte att allt är bra och lita på oss så fortsätter allt att vara bra (det säger M). För vi tycker vare sig att allt är bra eller att det finns pengar till önskelistor. Tyvärr.

Vi säger istället att fokus ska ligga på skolan och omsorgen, och att vi vill bygga bostäder, och att vi vill ha ett större medborgarinflytande i frågor som rör just de frågorna. Lägg dessutom till att vi tycker att vi ska betala av mer på våra skulder och inte lämna över dem till nästkommande generationer.

Ni som tycker att allt är bra som det är eller ni som vill ha önskelistor, ni ska alltså inte rösta på Folkpartiet. 


1 kommentar:

Gunnar Oesterreich sa...

Tjena Lill,

Håller med om att vi bör bygga bostäder. Men kom ihåg att de som flyttar in har barn och ungdomar som behöver ha någonstans att samlas. Därför skall vi bygga Lerum Arena nu. Från FBC Lerums sida kommer vi att kunna erbjuda verksamhet på eftermiddagar och kvällar, även för de som inte spelar innebandy.

Du vill satsa på vård och omsorg, vilket ju är bra. Men om vi glömmer ungdomarna så får vi betala utanförskapets pris: http://utanforskapetspris.se
Det blir dyrt för alla!

Låt oss hjälpas åt att äntligen genomföra bygget av en ny hall nu, detta nödvändiga samhällsprojekt!

Gunnar Oesterreich
FBC Lerum