fredag 9 oktober 2009

Hallå Västtrafik!

Klockan 0637 i morse klev jag på pendeltåget i Stenkullen för att åka till Alingsås, för att därifrån ta 0707-tåget till Stockholm (på det tåget sitter jag nu). I min plånbok hade jag fyra 100-kort, det hade jag snabbt kollat tidigare på morgonen. När jag steg på tåget visade det sig dock att det bara fanns sammanlagt arton kronor på de fyra korten och biljetten kostar mer.

Snabbt fick jag tag på en tågvärd ombord på tåget. En ung kvinna, mycket trevlig och hjälpsam. Jag sa som det var och sa att jag behövde komplettera med en biljett och eftersom jag inte hade några kontanter på mig ville jag betala med kort. När det inte gick, bara kontanter gäller, sa jag att jag ville köpa en sms-biljett, och frågade efter det numret.

Nu gick inte det heller, så då stod vi där. Inga problem, hon kastade inte av mig från tåget utan sa bara att om jag har synpunkter på Västtrafiks betalningssystem så ska jag kontakta min lokala politiker i Västtrafiks styrelse och försöka få henne att lobba för t ex sms-biljetter på pendeln och i Lerums kommun. Mycket initierat berättade tågvärden om Västtrafiks organisation. Sedan önskade hon mig en trevlig resa till Stockholm (jag hade berättat att det var dit jag skulle).

Jo, jag vet - det är bra att man har kontanter på sig och att man kollar om det finns några pengar på de 100-kort man har. Men om inte - tanken är väl att det ska vara lätt att åka kollektivt?

Så nu vänder jag mig till dig Karin Poulsen (fp), en mycket kompetent politiker från Lerum för övrigt, som är ersättare i Västtrafiks styrelse:

När inför ni sms-biljetter på pendeln och på bussar i Lerums kommun?

1 kommentar:

Karin Poulsen sa...

Hej Lill!
Det är många som önskar sms-biljetter i hela regionen. Tyvärr kan inte mobiloperatörerna hantera alla de koder som skulle vara en förutsättning. Det pågår en utredning i VT om en lösning. Så jag kan inte svara på när det blir verklighet med sms på pendeln.
Jag vill påpeka att sms-biljett är en dyr biljett. (de administrativa kostnaderna är högre än på andra biljetter). Det verkar som en kontoladdning är den bästa lösningen för dig

Bästa hälsningar

Karin Poulsen