fredag 9 oktober 2009

Kommunfullmäktige 091008 om bl a kommunens föreningsbidrag

Det här är Folkpartiets fullmäktigeledamöter innan gårdagens möte. Helena Gellerman hade inte kommit när bilden togs men annars syns från vänster Bosse Cedergårdh, Rigmor Andrén, jag själv, Karin Poulsen och Ingvar Frid. Folkpartiet har fyra ordinarie ledamöter och två ersättare. Fotograf var Anna-Lena Mellquist (s).

På gårdagens möte pratade (i den mån man kan kalla det för att prata, när den som pratar står i en talarstol på scenen på Dergårdsteatern) vi bl a om hur mycket pengar som kommunen satsar på flickors fritidsaktiviteter respektive pojkars fritidsaktiviteter. Det är en viktig diskussion tycker jag eftersom principen ska vara att vi satsar lika mycket på båda grupperna.

Frågan är dock om vi gör det. Oppositionen hävdar att vi inte gör det, att mer pengar går till sådant som pojkar gör än till sådant som flickor gör. Henrik Ripa (m) menar att det satsas lika mycket pengar på båda grupperna. Själv ska jag gräva vidare i frågan.

En annan sak som är intressant i sammanhanget är varför vi bara ger bidrag till vissa fritidsaktiviteter. Själv har jag en son som spelar fotboll i Lekstorps IF. För honom får klubben ett bidrag från kommunen, för att kunna driva föreningen helt enkelt. Det är naturligtvis bra. Men om vi istället ser till min dotter, som i och för sig flyttat hemifrån nu, men som när hon bodde hemma, tränade på gymmet i Stenkullen. För henne och hennes kompisar där utgår inget kommunalt bidrag och det är lite underligt. Båda idrottar och båda gör det i organiserad form, men det är bara till den ena formen kommunen bidrar med pengar. Det där borde man kunna göra något åt. Vore inte det rimligt?

Inga kommentarer: