torsdag 27 januari 2011

I Lerums kommun vräks inte barnfamiljer

Om du inte betalar hyra för din bostad så vräks du. Hyresvärden kastar helt enkelt ut dig, vilket väl i sig inte är konstigt, och något hyresvärden har all rätt att göra. Inget konstigt med det. Frågan är vad hyresvärden ska göra om det finns barn i den familj som inte betalat sin hyra. För att vräka barnfamiljer, det är inte rimligt.

I hälften av alla kommuner förekommer det vräkningar av barnfamiljer. Dock inte i Lerums kommun, det kollade jag under gårdagen efter att ha hört om vräkningar av barnfamiljer på radion. Och eftersom det inte förekommer i alla kommuner, betyder det att det finns lösningar. En kommun kan tillsammans med hyresvärdar och Kronofogdemyndigheten hitta metoder för att se till att ingen barnfamilj ställs på gatan.

Som alltid, ha fokus på det som fungerar och lär av varandra. Lös det här, ni kommuner som ännu inte gjort det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Blev mycket förvånad av att läsa detta. Jag är ett levande exempel på att Lerums kommun visst vräker barnfamiljer, vi har nämligen precis blivit vräkta och vi har barn i familjen. Vår hyresvärd är fö socialförvaltningen i Lerum. Dessutom hotar man med LVU för barnet om vi inte skriver henne någonannan stans än hos oss, bara för att kunna vräka oss som barnlösa. Vidrigt är vad det är!!!!