söndag 22 januari 2012

Vad vill du fira om 9 år?

Bredvid mig på bilden sitter Bonnie Bernström. Hon är förbundsordförande för Liberala kvinnor, som är Folkpartiets kvinnoförbund. Bonnie och jag har, tillsammans med ytterligare sex personer, ägnat det senaste dygnet åt att prata om jämställdhetspolitik. I världen, i Sverige och i Folkpartiet. Så har vi tänkt strategiskt och taktiskt och hands-on. Vad är viktigast att få gjort under 2012 och hur får vi ut mest av de resurser vi har? Hur jobbar vi smartast helt enkelt? Så funderade vi lite på 2021, året då det är 100 år sedan kvinnor fick rösträtt i Sverige. Vad vill vi se då, om nio år, 100 år efter rösträttsreformen? I höstas firade vi att det var 90 år sedan rösträtt för alla infördes. 2021 kan vi visserligen fira 100-årsjubileum, men mer då? När det gäller jämställdhet mellan kvinnor och män? Vad är viktigast att ta tag i och lösa fram till 2021? Ja? Vad tycker ni?

3 kommentarer:

Fatima Svanå sa...

Att vi har fri och säker aborträtt för alla kvinnor, oavsett vilket land eller vilken religion man föds in i. Men i ett svenskt perspektiv: att vi 2021, 100 år efter införande av kvinnors rösträtt, har skapat ett rösträttstorg i Stockholm och har en kvinna som statsminister :) det kan man väl begära 100 år efter? Vet att det tar lite tid att implementera lagar och regler. Men 100 år?

Johanna och Emma sa...

Jag tycker det är viktigt med ekonomi, både att löner är jämställda och att fler kvinnor får heltid så man kan leva på sin lön. Fler kvinnor i styrelser är okcså viktigt och fler kvinnor som startar företag. Ekonomi är grunden till allt och kvinnor ska kunna leva på sin lön!!!!!!!

ELH sa...

Kvinnor tjänar mindre än män. Senaste siffran jag såg visade att kvinnor i genomsnitt tjänar åttioen procent av vad män tjänar. Det är oacceptabelt och det måste ni göra något åt tillsammans med de andra regeringspartierna. Inte ens borgerligheten kan blunda för sådana skillnader.