fredag 24 maj 2013

Ingen gemensam borgerlig budget i Lerums kommun


Lerums kommun behöver en budget nästa år. Vilken riktning, vilka prioriteringar, vilka effektiviseringar och vilka besparingar den ska innehålla, det ska kommunfullmäktige besluta. Där röstar vi helt enkelt om vilket budgetförslag vi tycker är bäst.

Tidigare år, under en period som jag inte är helt klar över hur lång den är, har Folkpartiet gjort en budget tillsammans med C, KD och M. Och eftersom vi 4 partier tillsammans har utgjort en majoritet i kommunfullmäktige, är det de budgeterna som har fått styra Lerums kommun.

I år ser det dock inte ut att bli så. För vi 4 partier kan inte komma överens. Jo. Folkpartiet, C och KD är överens. Väldigt överens till och med. Däremot inte M, och därför blir det ingen gemensam borgerlig budget.

Det är inte mycket att säga om det, tycker jag. Är man inte överens så är man inte. Klarar man inte arbetet med att ge och ta så gör man inte. Vad som är intressant här, det är att även om 3 av 4 partier tycker samma sak, är det ändå de 3 partierna som anklagas för att spräcka den borgerliga majoriteten. 

Inga kommentarer: