tisdag 16 november 2010

Vad lägger vi tiden på i äldreomsorgen?


Då och då stöter jag på folk som arbetar för Kavat Vård. Och varje gång blir jag lika glad. Företagets VD Catharina Tavakolinia är glasklar med att de finns till för dem som bor där, och inte tvärt om. (Ja, ja - det kan möjligen tyckas självklart att det är så, men efter tjugofem år i offentlig sektor, bl a i äldreomsorgen, kan jag säga att så är det INTE. Det är fortfarande till stora delar personalens och organisationens behov och önskemål som styr - och inte bara i äldreomsorgen.) Catharina är dessutom glasklar med att alla ska ha något att se fram emot när man går upp på morgonen, och en gång i veckan planerar brukaren tillsammans med personal den kommande veckan. Aktiviteter, besök osv. Den som behöver individuellt stöd till sådant, vilket de flesta på Kavats boenden behöver, får det. Det handlar om att prioritera, vara noga med vad man lägger tiden på säger Catharina Tavakolina.

På bilden pratar jag med Ann-Catrin Rönnqvist, som är medicinsk ledare och Merja Berg, administrativ assistent. Superkompetenta de med.

Det finns en del i äldreomsorgen i Lerum som behöver utvecklas, bl a det här med sociala aktiviteter. Alltför många som bor på kommunens äldreboenden har tråkigt. Det behöver vi ändra på.

Inga kommentarer: