måndag 9 maj 2011

Europadagen 2011: Alla som vill får vara med

 Idag är det Europadagen och Birgitta Ohlsson (FP) och Carl Bildt (M) skriver att "Ett demokratiskt Turkiet hör hemma i EU" och jag håller med dem. EU är i grunden ett fredsprojekt (den som vill kalla mig naiv för att jag fortfarande står fast vid den tanken får gärna göra det, spelar ingen roll - för mig handlar EU om fred och demokrati) och fred byggs genom samverkan, inte genom att stänga ute stater. Eller människor för den delen. Samma sak gäller nämligen även i andra sammanhang. Mobbaren på skolgården blir inte en trevligare person för att hon eller han stängs ute (sedan är det inte barnen på skolgården som ska lösa den konflikten, den är alltid den vuxnes ansvar). Alla som vill får vara med - så tänker och agerar jag. Vilket, för den som är intsatt i regionfrågor, innebär att jag tycker att Värmland, om de vill, ska få ingå i Västra Götalandsregionen. Det är ingen skillnad på vardagssammanhang och större sammanhang. Kommer det folk på besök när det är dags att äta middag, får de självfallet middag de med. Det är bara att ställa mer bröd på bordet och dela på det som finns.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej Lill!
Jag har kryssat dig....
Hoppas du håller fanan högt för att det skall löna sig med vidareutbilningen för sjuksköterskor. Som det ser ut idag får man bara mer ansvar och mer studieskulder men inget i lönekuvertet.
Brinner också som du vet för barn med särskilda behov.
Vi behöver kanske en egen utredningsgrupp för neuropsykiatri i regionen för att lösgöra resurser för skolan i övrigt med all psyksisk ohälsa
ha det bra Lill/ Kram Susanne ,Ängaboskolan Aås

Lill sa...

Hej Susanne! Japp, jag gör vad jag kan. Håller med dig om allt du skriver! Tack för kryss! Kram tillbka.