måndag 2 januari 2012

Hallå Västtrafik

Jag sitter på bussen mellan Göteborg och Gråbo, mellan jobb och hem. Det gör jag varje dag och det går alldeles utmärkt. Att åka buss och inte bil menar jag. Bussarna mellan stan och Gråbo och tvärtom, går var sjätte minut under det som kallas rusningstrafik (även om jag tycker att RUSNING nog är att ta i).

Om Lerums kommun ska vara Sveriges ledande miljökommun 2025, vilket vi bestämt att vi ska vara och vilket jag möjligen tjatar om, behöver vi dubbla kollektivtrafikåkandet. Minst. Och om folk ska åka mer kollektivtrafik, behöver vi ha en fungerande sådan. Det är det ena.

Det andra är att när vi har en fungerande trafik, till stora delar har vi det mellan Gråbo och Göteborg, ja då måste människor få reda på att vi faktiskt har det. Inte gå omkring och tro att det är som tidigare.

Så hallå Västtrafik, kan ni upplysa oss om alla täta turer? Gärna på ett lite roligare sätt än ni förr om åren upplyst oss om annat, era tidigare marknadsföringskampanjer har förbättringspotential. Och vad kan vi från vårt håll i Lerums kommun göra för att uppmuntra människor att åka kollektivt? Kan vi samarbeta här Västtrafik?

PS. Jag sitter inte och gapar rätt ut i tomma intet här. Västtrafiks vd Lars Bäckström är informerad om att de behöver bli bättre på att informera och stimulera.
2 kommentarer:

Jämtland sa...

Det går säkert alldeles utmärkt om man som du verkar arbeta vanliga kontorstider. Värre är det för oss andra som arbetar regelbundna tider. Lönlöst att försöka åka buss då.

Jessica Andersson sa...

Hej Lill!!! Jag tycker precis som dig att det går bra att åka bussen det är en vana bara. Själv tycker jag om att bara ta det lugnt på bussen men vet att de finns folk som tycker om att läsa och jobba och skriva på datan och det går också bra.